Prinsheerlijke recepten

Hieronder een overzicht van prinsheerlijke recepten, veelal afkomstig uit Inekes gouden receptenboek.

 3

Italiaanse snijbonen stampot (4 personen)

  Ingredienten: 1.5kg kruimelige aardappelen, 500gr Snijbonen, 150-200gr geraspte kaas, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, 300gr spekjes, jus, 275gr rookworst. Snufje zout en peper.

  • Kook de aardappelen en snij de snijbonen in kleine stukjes (0.5cm).
  • Kook de snijbonen met voldoende water voor max 10 minuten.
  • Strooi twee eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, een snufje zout en wat peper over de afgegoten aardappelen heen.
  • Stamp de aardappelen tot een aardappelpuree en voeg daarna de snijbonen toe, stamp opnieuw.
  • Na afloop nog 150gr geraspte kaas er door heen stampen en de stampot is klaar.
  • Extra: Maak een pannetje met ongekruide aanmaak jus en serveer apart.
  • Extra: Bak 300gr spekkies en serveer apart.

 

WP_000633

TIRAMISU (4 personen)

  Lange vingers (rond de 15-16 stuks) Glazen schaal. 1 kop sterke koffie, 250gr mascarpone, 40gr suiker.
Cacaopoeder 2 vanille + room toetjes (Lidl) en Amaretto.

  • Zet 1 kopje sterke koffie en zet deze een uur in de koelkast.
  • Leg de lange vingers op een bord.
  • Meng de koffie met een scheut Amaretto en giet/sprenkel deze over de lange vingers heen.
  • Doe de mascarpone in een kom en meng er 40gr suiker doorheen.
  • Meng daarna de twee vanille-room toetjes er door heen.
  • Leg de helft van de lange vingers in de schaal
  • Bedek deze met de helft van de mascarpone pudding.
  • Leg hierop de andere helft lange vingers.
  • Bedek dit met de andere helft van de mascarpone pudding.
  • Strijk dit af en zet de schaal 1 uur in de koelkast.
  • Voor het opdienen even bestrooien met cacao poeder.

HACHEE a la INEKE  (4 personen)

 1000gr sucadelappen (niet te grote stukken), 1kg uien, 600gr aardappelen, Enkele laurier bladeren,
Knorr vleesjus

  • Sucadelappen in een braadpan met voldoende bakboter enkele uren laten sudderen (2-3uur)
    op een middelmatige vuur.
  • Vlees snijden in kleine stukken.
  • Uien snijden in stukken van max 1 cm.
  • Uien in een pan aanbakken met bakboter.
  • Als uien zijn aangebakken, vlees erbij doen, alsook een hoeveelheid jus.
  • Evt. aansterken met Knorr vleesjus.
  • Laurier bladeren er door heen mengen.
  • Vervolgens een kwartier laten sudderen.
  • Aardappels koken.
  • Evt. opdienen met rode kool erbij.

STAMPPOT SPERZIEBONEN met ANANAS (3 personen)

 1 kg kruimige aardappelen, 400 gram sperziebonen, 250 gram ananas uit blik, 1 dl melk, 1 gelderse rookworst en vleesjus.

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca 20 minuten gaar.
  • Snijd de sperziebonen in stukjes van max 1 cm lang en kook ze in 6-8 minuten beetgaar.
  • Bereid intussen de rookworst volgens de verpakking.
  • Snijd de ananas klein.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de melk en meng de boontjes en de ananas er voorzichtig doorheen.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  • Schep de stamppot in diepe borden en leg de in plakjes gesneden worst erop.
  • Tip: Serveer bij de stamppot een lekkere jus, b.v van de vorige dag.

StamppotSpetziebonenAnanas_31jan16

RUCOLA-PEER SALADE met GEITENKAAS (2 personen)

75-100gr gram Rucola, 2 rijpe peren , 100 gr zachte geitenkaas of Feta, 1 rode ui, handje cherrytomaatjes
en handvol stukjes walnoot. De Dressing: Sap van 1 limoen (geen citroen!), 1 eetlepel honing en Peper/ zout naar keuze.
Tip: Serveer er apart een schaaltje Pandan rijst bij. 

  • Knijp de limoen uit in de saladeschaal en voeg zout, peper en honing toe.
  • Snipper de rode ui en leg die in de dressing.
  • Snij de peer in smalle reepjes. Halveer de cherry tomaatjes.
  • Voeg de Rucola, peer en tomaatjes aan de dressing toe en meng door elkaar.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade heen en strooi er walnoten bovenop.

feta-peeretc

 

Zelfgemaakte HONING-MOSTERD DRESSING

Zelfgemaakte Honing-mosterd Dressing is erg lekker en vers. Gebruik voor een gemiddeld sausje in de kom het volgende: 4 eetlepels volle yoghurt, 2 theelepels Mosterd en 2 theelepels Honing. Meng dit door elkaar en het is klaar. Voor een wat pittiger en lekkerder smaak is het advies om geen fijne Mosterd te gebruiken maar met stukjes.
hms

 

   GOUDEN KOOK TIPS

  • Door een klontje boter bij de aardappelen te doen voorkom je dat het gaat overkoken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *