Hieronder een overzicht van prinsheerlijke recepten, veelal afkomstig uit Inekes gouden receptenboek.
Italiaanse snijbonen stampot (4 personen)
Ingredienten: 1.5kg kruimelige aardappelen, 500gr Snijbonen, 150-200gr geraspte kaas, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, 300gr spekjes, jus, 275gr rookworst. Snufje zout en peper.
- Kook de aardappelen en snij de snijbonen in kleine stukjes (0.5cm).
- Kook de snijbonen met voldoende water voor max 10 minuten.
- Strooi twee eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, een snufje zout en wat peper over de afgegoten aardappelen heen.
- Stamp de aardappelen tot een aardappelpuree en voeg daarna de snijbonen toe, stamp opnieuw.
- Na afloop nog 150gr geraspte kaas er door heen stampen en de stampot is klaar.
- Extra: Maak een pannetje met ongekruide aanmaak jus en serveer apart.
- Extra: Bak 300gr spekkies en serveer apart.

|
TIRAMISU (4 personen)
Lange vingers (rond de 15-16 stuks) Glazen schaal. 1 kop sterke koffie, 250gr mascarpone, 40gr suiker.
Cacaopoeder 2 vanille + room toetjes (Lidl) en Amaretto.
- Zet 1 kopje sterke koffie en zet deze een uur in de koelkast.
- Leg de lange vingers op een bord.
- Meng de koffie met een scheut Amaretto en giet/sprenkel deze over de lange vingers heen.
- Doe de mascarpone in een kom en meng er 40gr suiker doorheen.
- Meng daarna de twee vanille-room toetjes er door heen.
- Leg de helft van de lange vingers in de schaal
- Bedek deze met de helft van de mascarpone pudding.
- Leg hierop de andere helft lange vingers.
- Bedek dit met de andere helft van de mascarpone pudding.
- Strijk dit af en zet de schaal 1 uur in de koelkast.
- Voor het opdienen even bestrooien met cacao poeder.
|
HACHEE a la INEKE (4 personen)
1000gr sucadelappen (niet te grote stukken), 1kg uien, 600gr aardappelen, Enkele laurier bladeren,
Knorr vleesjus
- Sucadelappen in een braadpan met voldoende bakboter enkele uren laten sudderen (2-3uur)
op een middelmatige vuur.
- Vlees snijden in kleine stukken.
- Uien snijden in stukken van max 1 cm.
- Uien in een pan aanbakken met bakboter.
- Als uien zijn aangebakken, vlees erbij doen, alsook een hoeveelheid jus.
- Evt. aansterken met Knorr vleesjus.
- Laurier bladeren er door heen mengen.
- Vervolgens een kwartier laten sudderen.
- Aardappels koken.
- Evt. opdienen met rode kool erbij.
|
STAMPPOT SPERZIEBONEN met ANANAS (3 personen)
1 kg kruimige aardappelen, 400 gram sperziebonen, 250 gram ananas uit blik, 1 dl melk, 1 gelderse rookworst en vleesjus.
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca 20 minuten gaar.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van max 1 cm lang en kook ze in 6-8 minuten beetgaar.
- Bereid intussen de rookworst volgens de verpakking.
- Snijd de ananas klein.
- Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de melk en meng de boontjes en de ananas er voorzichtig doorheen.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Schep de stamppot in diepe borden en leg de in plakjes gesneden worst erop.
- Tip: Serveer bij de stamppot een lekkere jus, b.v van de vorige dag.

|
RUCOLA-PEER SALADE met GEITENKAAS (2 personen)
75-100gr gram Rucola, 2 rijpe peren , 100 gr zachte geitenkaas of Feta, 1 rode ui, handje cherrytomaatjes
en handvol stukjes walnoot. De Dressing: Sap van 1 limoen (geen citroen!), 1 eetlepel honing en Peper/ zout naar keuze.
Tip: Serveer er apart een schaaltje Pandan rijst bij.
- Knijp de limoen uit in de saladeschaal en voeg zout, peper en honing toe.
- Snipper de rode ui en leg die in de dressing.
- Snij de peer in smalle reepjes. Halveer de cherry tomaatjes.
- Voeg de Rucola, peer en tomaatjes aan de dressing toe en meng door elkaar.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade heen en strooi er walnoten bovenop.

|
Zelfgemaakte HONING-MOSTERD DRESSING
Zelfgemaakte Honing-mosterd Dressing is erg lekker en vers. Gebruik voor een gemiddeld sausje in de kom het volgende: 4 eetlepels volle yoghurt, 2 theelepels Mosterd en 2 theelepels Honing. Meng dit door elkaar en het is klaar. Voor een wat pittiger en lekkerder smaak is het advies om geen fijne Mosterd te gebruiken maar met stukjes.
 |
GOUDEN KOOK TIPS
- Door een klontje boter bij de aardappelen te doen voorkom je dat het gaat overkoken.
|
Hachee zonder kruidnagel .. bijzonder 🙂