Klassieke (Citroen) autos

Mijn vader reed vanaf dat ik geboren was al in autos van het merk Citroen. Dit heeft vanwege de eigenzinnigheid van het merk mij enthousiast gemaakt voor dit automerk.
Nadat ik mijn rijbewijs had gehaald heb ik dan ook als eerste auto een Citroen aangeschaft. Het was een oude bakkers bestel-eend die wat restauratiewerk vergte maar waar ik veel plezier aan heb beleefd. Daaropvolgend kwamen een hele reeks andere Citroens in mijn bezit. Een van mijn auto’s heb ik bewaard en wil ik in nieuwstaat terugbrengen, het betreft een Citroen BX 1.9 Sport, een gelimiteerde uitvoering van de bekende Citroen BX, die momenteel als “klassieker” wordt gekenmerkt. Ik bezit de auto al sinds Februari 1990 en wil er later klassieke rallys mee gaan rijden samen met mijn zonen.

Hieronder een foto van de BX in de restauratieschuur op het industrieterrein te Emmen, die is gekocht begin 2010.

2 gedachten over “Klassieke (Citroen) autos

 1. Michel

  Harry,

  Ik meen mij te herinneren dat je in het verleden voor de AX ook een kenteken-register bijhield (waarschijnlijk als eerste?). Omdat het register zoals bij de AXClub stond nieuw leven in is geblazen (van krap 3.000 kentekens naar ruim 30.000 Nederlandse kentekens) hoop ik dat je misschien kan helpen bij de invulling qua missende gegevens en foto’s. Het nieuwe register is volledig op RDW-gegevens gebaseerd dus er zijn ook kentekens van voor het jaar ~2000 waar niets meer over te vinden is en dus handmatig ingevuld moeten worden.

  In het verleden zijn er door een fout in code nog wel eens wat foto’s verdwenen helaas en ik vermoed dat hier ook wel foto’s bij hebben gezeten uit jouw register.

  Ik hoor graag van je.

  Groetjes, Michel
  MBa@NL @ AXClub

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *