Familie Töth

Deze pagina gaat over de geschiedenis van de familie Töth (speciaal voor mijn kinderen ivm hun moeder).

De familie Töth komt oorspronkelijk uit Duitsland en daarvoor zeer waarschijnlijk uit Hongarije. De familie was een reizende familie die een tijd in Hamburg heeft gewoond maar later naar Nederland kwam omdat de vader (van Jolanka) daar meer kon verdienen met zijn beroep als kleermaker. Jolanka sprak later dus ook vaak Duits. Helaas is er erg weinig bekend van de familie Töth en komt de naam in Nederland ook bijna niet voor. Jolanka woonde in ieder geval met haar man Josef Marie van der Linden vanaf begin jaren 70 (mogelijk al heel lang) in Leeuwarden aan de Veestraat nr 6.

stamboom figuur 1

De oudste zoon Peter is later verhuisd naar Dordrecht en de jongste zoon Jurgen naar Canada.
Hans van der Linden woont met zijn gezin al heel lang in Leeuwarden.
Zus Edith en haar man Cor Hoogeveen wonen al lange tijd in Meppel.
Leo woont al jaren in Zaandam en Antje de Vries al langere tijd via Leeuwarden in Sneek sinds 1985.
Renate woonde met haar man Auke Rauwerda lange tijd in Groningen en hebben later een huis gekocht in Frankrijk. De familie Rauwerda is trouwens bekend in Leeuwarden vanwege de Rauwerda ijzerwaren winkel. Ze wonen waarschijnlijk nu volledig in Frankrijk nadat hun huis in Groningen is verkocht.
Ursula tenslotte woonde met Anton in Tilburg. Anton overleed enkele jaren geleden, zo rond 1999.

Slechts 6 van de 10 kinderen kreeg zelf kinderen. Voor de volledigheid nog even de nakomelingen van de bovengenoemde families inclusief de geboortedatums (indien bekend):

stamboom figuur 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *