Harm Prins + Hinderktje Gringhuis

Harm Prins werd geboren in Onstwedde op 23 februari 1860. Hij overleedt in Nieuw Weerdinge op 25 maart 1925 op slechts 65 jarige leeftijd na een ziekbed van enkele dagen. Hij werd begraven op de Algemene begraafplaats van Nieuw Weerdinge op 30 Maart. Hieronder een foto van zijn grafsteen met daarachter die van zijn vrouw. De foto is op 30 December 2011 genomen op het kerkhof. (op de foto klikken voor grotere afbeelding)

Hinderktje Gringhuis was de vrouw van Harm Prins. Zij stierf op 76 jarige leeftijd te Nieuw Weerdinge op 14 Augustus 1945. Ze had dus net het einde van de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Op zaterdag 18 Augustus is ze begraven op de Algemene begraafplaats van Nieuw Weerdinge. Hieronder een foto van haar grafsteen. De foto is op 30 December 2011 genomen op het kerkhof. (op de foto klikken voor grotere afbeelding)

 

Hieronder enkele van de weinige fotos die bekend zijn van Harm Prins en Hinderktje Gringhuis. De fotos moeten ergens rond 1915-1920 gemaakt zijn. Het toont het paar alsook met gezin en anderen. Op die foto rechts onderaan zittende opvolgende voorouder Harm Prins.
(door er op te klikken worden de fotos vergroot)

 

3 gedachten over “Harm Prins + Hinderktje Gringhuis

 1. Betty guichelaar-prins

  Leuk om deze foto hier tegen te komen. Mijn vader was 1 van de 7 harmkleinzonen die naar deze harm prins zijn vernoemd.

  Reageren
 2. Betty guichelaar -prins

  Er bestaat trouwens een prinsenboek met stamboom van de nazaten van harm prins en hinderktje gringhuis en hun voorouders.

  Reageren
  1. harryadmin Bericht auteur

   Ja dat klopt! Ik heb dat boek ook in mijn bezit, verkregen via mijn vader Hendrik Prins.
   Leuk dat je reageert!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *